Visdomssøkende. Fylle på tankene. Å bare være. På biblioteket i Arendal trenger du ikke å dra andre kort enn lånekortet for å få en rik opplevelse.

Sure bibliotekarer bak bokhyllene, som lister seg innpå deg med et hysj om du snakker litt høyt, er like utdødd som dinosaurene her i det moderne biblioteket. I byens lyse, litterære storstue, er det til og med konsert og teater.

Et bibliotek er ikke bare bøker. Vi går dit for å møtes. For å være. Bla gjennom noen magasiner og ta en kaffe. Du kan være alene sammen. Eller sammen om et spill. Det luftige rommet gjør at nye tanker får plass til å vokse frem. På en myk benk i fantasyavdelingen ligger en jente oppslukt i en ny bok. Like bortenfor sitter en gutt og leser. Kanskje blikk møtes. Kanskje liker de den samme type bøker. Biblioteket åpner sansene. Det koster deg bare tiden.
Tilkoplet: Ved langbordet i andre etasje, pleier Steinar Schipper å studere. Med wifi og oppslagsverk i hyllene rundt seg, er han så tilkoplet han kan bli. Nå står det bare på viljen.

 

Ro: Student Anniken Johnsen (18) har laget seg sin egen lille studiehule mellom Hus & Hage-reolene. Hun har ikke behov for å lukke seg inne i den stille lesesalen i toppetasjen.

 

Ønsker velkommen: Solveig Oddan Holt, Tove Jeanette Kittelsen, Ola Eiksund og Inger Elise Nipedal, byr på mer enn bøker. Kunnskapstorget, teater, familielørdager, musikk, spill, lydbøker, filmer, aviser, tidsskrifter og magasiner. For å nevne noe. Fra høsten flytter også Litterær salong inn i biblioteket.

 

Lesestund: Christina Lohne har tatt barna med på biblioteket for å låne nye bøker til ferieturen. Sofie (3) prøveleser en av bøkene.

 

Sommeråpningstider:

Mandag til torsdag: 10.00 -17.00
Fredag: 10.00 - 15.00
Lørdag: 11.00-14.00