Her i de luftige og lyse lokalene, med litt av skogens trær på utsiden av vinduene, har eik, ask og furu fått nytt liv som møbel siden møbelsnekker Frode Bjørn Henriksen startet bedriften for 25 år siden.

Nå er det industridesigner, daglig leder og medeier Ivar Grødal som styrer med stødig hånd. Han har nesten klart å tredoble omsetningen etter at han kom for tre år siden. I år ble snekkeriet kåret til «årets bedrift» av Norsk Trevare.

Fra å være anonym underleverandør, har snekkeriet blitt en profilert totalleverandør. Men så er det heller ikke alle snekkerier som kan skilte med å lage møbler til både slott og Storting. Laget av hender med omsorg for detaljer - en designfabrikk som leverer spesialtegnet innredning i hele Norge.

Stokker med barken på ligger stablet rett innenfor inngangen. De skal høvles og sages, hugges og pusses. Til slutt ender de opp som
en postkasse på døra til Stortinget, en trapp til Kuben, en ventebenk til sentralbanestasjonen i Trondheim eller som et fem meter langt møtebord i utenrikskomiteen.

Henriksens snekkeri snekrer ikke smått. Det er å slå spikeren i sin egen kiste når det finnes flere billigkjeder som selger langt rimeligere stoler. Nei, her kuttes det vinkler og fasonger du ikke finner i butikkhyllene. En halvferdig kaffebar til en stor forretningskjede er under arbeid. Snekkeriet kombinerer alle typer materialer, og setter sammen komponentene til komplette produkter og møbler. Resultatet er et eksklusivt totalprodukt. Med historie. Yrkesstoltheten ser du i sluttresultatet.

Fakta: Knut Guttormsgaard, nå produksjonssjef og Knut Rose Jensen, verksmester, overtok bedriften fra gründer Frode Henriksen i 2008. Kristian Martin Christensen, salgsansvarlig og (på bildet) Ivar Grødal, industridesigner og daglig leder, ble medeiere for tre år siden. Omsatte for 6,7 mill i 2011 og 19,5 i 2014. 15 ansatte. Holdningen til kvalitet i alle ledd, og en genuin interesse for faget, er selve grunnstenen i bedriften.

Utsmykning: De siste årene har oppdragene til Henriksens snekkeri i større grad bestått av butikkinnredning, kontorinnredning (skranker, resepsjonområder), spisesteder samt kirke- og kulturbygg.