Når man først er kommet inn er fristelsene mange, og glitrende! I tillegg til et særdeles representativt vareutvalg er butikken bærer av stolte tradisjoner.
Gullsmedkunsten kan spores tilbake til tidlige sivilisasjoner og har nesten siden “tidenes morgen” vært et viktig yrke. Mennesket ble tidlig opptatt av edle metaller, og bearbeidingen og foredlingen av disse var gullsmedens oppgave.
Til å begynne med var det kun metaller man befattet seg med, men senere, i den Bysantinske tidsalder, lærte man seg kunsten med emaljering og innlegging av edelstener. Dette banet vei for juvelerkunsten som siden har vært nært knyttet til gullsmedens virke.

 

Gullsmedens oppgaver i dag står på mange vis i kontrast til hva som tidligere var forventet. I dag går vi til butikken, snakker med en selger, finner oss noe fint, og drar hjem noen Lite tenker vi på håndverket som ligger bak, og svært få tar inn over seg at det kan ha vært en ekte gullsmed som har solgt varene.
Slik er det hos Einersen Gull!


Line Einersen Kjerland, som i dag administrerer butikken sammen med Christian Eek-Jensen, er utdannet gullsmed. Ren smykkeproduksjon blir det lite av, men oppgaver som oppussing, tilpassing, gravering og taksering er alle deler av Line sin hverdag som butikkdriver.

Så hvis du har kjøpt en ring som har blitt tilpasset, et smykke som måtte justeres, eller for den saks skyld noe som var nypolert og blankt, ja så vet du at en gullsmed har hatt en finger med i spillet!
Tradisjonene lever videre med gullsmeden hos Einersen!