Det er ingen voksne som løper fort forbi i noen av de fem Soria Moria barnehagene til barnehagegründer Linda Øygarden. Heller ingen voksne sitter tilbaketrukket med en kaffekopp i hånda. De er med barna i opplevelsene.

Å sanse er veien mot å åpne seg mot omverden. Lukten av våt mose, følelsen av en geitekillings tunge mot en liten håndflate, lykken over at bestevennen din møter deg med en klem når du er litt lei deg for at pappa måtte skynde seg til jobb når du ville ha en ekstra klem. Linda har vært mor fra hun var 17 år, barnehageeier fra hun var 24 og politiker med fokus på barns oppvekstvilkår nesten helt siden den gang. Hun ble tidlig klar over hvor viktig det er å kommunisere anerkjennende med barna, og betydningen av et nært samspill. Det er filosofien hun vil bringe videre til både barn og voksne i barnehagene hun driver på Hisøy, i sentrum, på Longum og på Eydehavn. Den er gøy å være i, jeg elsker den og så er det friluftsbarnehage, svarer en 4-åring da jeg spør ham om barnehagen han går i.

Som Askeladden på vei mot Soria Moria slott, fyller han opp barnehagesekken sin med trygghet, glede, kjærlighet, frihet og fred. Et vell av opplevelser og frisk luft ved sjøen og i skogen, blant geiter, høns og kaniner. For barna er barnehagen deres fristed. Der er de seg selv. De små kloke menneskene vokser og får med seg verdier fra et godt miljø. Verdier de trenger for å bli gode mennesker sammen med andre.

Barnehageeieren liker å tenke på at hun er med på å skape fremtidens mennesker, og tar dette på største alvor.
Som Henry Ford sier det: «Å komme sammen er begynnelsen. Å holde sammen er fremskritt. Å arbeide sammen er suksess». 

Det var slik det begynte da barnehagegründeren åpnet sin første Soria Moria-barnehage på Eydehavn sammen med Anneli Rose Bengtson.
Eventyret og drømmen var blitt virkelighet.