Det er noe som skjer når du passerer denne oransje porten og går innover den smale brosteinsalleen med et tak av fargerike lyspærer. Når du går inn porten, trer du ut av Arendal. Du kommer inn i storbyen.

Det er nesten så du kan høre franske stemmer der inne fra det lille kjøkkenet når flaskene poppes og kjøttet freses. Men nei, skarringen kommer fra kokken Herman Fredrikson - helnorsk og kortreist. Det samme er maten. Herman, som tidligere jobbet hos Smak og Behag, Hjemme hos Wenche, og på Bark, er opptatt av lokale gode råvarer og klassiske retter med sin egen signatur. Det er derfor han stadig er på tur i skog, mark og sjø for 

å ta med seg gode, ferske og noen spesielle råvarer inn til kjøkkenet. Som sjøgress og tare. Tyttebærlyng. Ramsløk.

Kunstverk blir til der inne på det lille kjøkkenet. Kamskjell på erte-krem med mandelsmør, portvinsmarinert kylling med hasselnøttjord, fritert brie, og peppersyltet pære, hjorteindrefilet med tørket sopp, ramsløk og fritert gulrotpuré. Smaksløkene roper på reprise.

I det buede hvelvet, hvor kjøpmennene en gang i tiden oppbevarte eksklusive varer, blir du minnet på at Arendal en gang i tiden faktisk hadde sin egen plass i den store verden. En plass kokken Herman Fredrikson og event-sjef Stian Wærenskjold vil gjenskape i ny drakt.