Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Javascript disabled

You must have JavaScript enabled to utilize the full functionality of this website.

KJÆRE LESER

Det er med en god porsjon stolthet at vi nok en gang kan servere
deg bymagasinet Det skjer i Arendal !


Etter en god handelssommer har høsten for noen vært preget av truende skyer og medfølgende usikkerhet.

Media, og deres spådommer om oljekrisens påvirkninger på Agderfylkene, har bidratt til at noe av sommerens positivitet har gått over til skepsis.

 

For de som opplever permitteringer og en hel sektor med store utfordringer har det forståelig nok vært en vanskelig periode.

 

Med dette som bakteppe er det ekstra hyggelig å kunne registrere at mange fremdeles har tro på vårt magasin som merkevarebygger for byen. 

Det har i tillegg dukket opp nye og spennende aktører som gjør at vi nok en gang kan levere 100 sider med positivt Arendalsstoff!

 

For kanskje er det nettopp nå vi skal lære av feilen til den berømmelige strutsen som stakk hodet i sanden for ikke å bli sett?

Er det nå vi skal skryte av hverandre, stå frem og rope ut vår tro på fremtiden?

 

Oljeprisen er heldigvis noe de fleste av oss i liten grad kan påvirke. Derimot betyr det mye hvordan vi snakker om hverandre, og ikke minst, hvordan vi bruker hverandre.

De fleste av oss har en del å gå på i forhold til å støtte vårt lokale næringsliv. Det har i mange tilfeller blitt for enkelt å handle andre steder enn hos “butikken på hjørnet”.
Netthandel har blitt en stor konkurrent, ikke bare for de aktuelle butikkenes eksistens, men også for vår egen trivsel.

 

For hvem ønsker vel en by med mange tomme lokaler?

Skal vi unngå at denne utviklingen akselererer må vi bli mer beviste på
å bruke det vi har rundt oss! Vi må gå på kino, vi må ut å spise, vi må støtte og fremsnakke gode lokale initiativ, vi må rett og slett bruke byen!
Vi må ta med våre barn og barnebarn på handletur i byen slik at de lærer at “butikken” er mennesker og ikke et klikk på tastaturet.

 

Heldigvis så er Arendal en by som fort vil merke om noen begynner å tenke annerledes.

Hvis våre lesere endrer litt på sine uvaner vil vi garantert se forskjeller, og kanskje kan vi bli så sammensveisede at vi kan ta markedenes svingninger på strak arm, inkludert en dalende oljepris!

 Det skjer utrolig mye bra i Arendal!

I dette magasinet finner du noen av solskinnshistoriene. La oss dyrke dem, og gjennom positivitet, engasjement og samarbeid skape enda flere!

 

God jul, vinter og vår!

DSIA er tilbake med en ny utgave i juni!


Fredrik Brubakken
Prosjektleder Det Skjer i Arendal

Annonsene i magasinet Nr 4 Vinteren 15/16