Arendal har et innholdsrikt sentrum og er en av regionens mest komplette helårsbyer. Mer enn 300 virksomheter, flere tusen arbeidsplasser, unik beliggenhet, korte avstander, lang bytradisjon, regionenes største shopping-, restaurant- og kulturtilbud, hoteller, kino, flere innendørs p-plasser og hele to egne byferjer. Dét er gode grunner til å besøke byen ofte gjennom hele året.


Sentrumsselskapet Arendal By er opptatt av et bysentrum med innbydende og trivelig møteplasser for alle salgs mennesker. Attraktivt for folk, er også attraktivt for næringslivet. Det er folk som gjør byen levende. Folket ønsker trivelige møteplasser som inviterer til gjenbesøk. Vi ønsker flere byrom, gater, plasser og bygninger tilrettelagt for trivsel og besøk over tid.

 

Derfor har vi vært pådriver for at egen bylekeplass. Ny, populær lekeplass på Torvet for ”folk flest” har gitt ringvirkninger: Barnefamiliene har fått en plass i byen, generasjoner møtes, flere folk bruker Torvet, sirkulasjonsmønster i byen er endret, besøk til virksomheter rundt Torvet har økt.

 

Derfor fortsetter vi som pådriver for trivelige møteplasser i byen. Kanskje revitaliseres kanaler tilpasset fremtidens Arendal, kanskje blir Langbryggen ny om kort tid, kanskje får vi om få år et flott sjøbad i Kittelsbukt, kanskje åpnes parken i Barbu før enn vi tror?
…Ses i byen!

  

Arendal Vinterfestival skaper liv, lys og lyst i byen
og ønsker velkommen til festival 27. – 31. januar 2016.

Arendal Vinterfestival er et årlig arrangement som byr på vinteraktiviteter og kulturopplevelser for barn, ungdom og voksne.
I samarbeid med Aust-Agder Idrettskrets introduserer to nyheter i 2016:


Fredag 29/1 ”OL-Fakkelen” kommer til Arendal under stafetten som er på vei til Ungdoms OL på Lillehammer. Det blir show & underholdning av, for og med ungdom i byen fredag ettermiddag.

Lørdag 30/1 Det arrangeres for første gang et stort barneskirenn i bygatene.
I tillegg vil du vil blant annet kunne oppleve: Isbane på Sam Eydes Plass, isbading og flytende badstu, barnekulturdager, utstillinger, konserter og dans.
Har du/ din lag/ forening en idé dere vil dele med vinterfestivalen?

Da ser vi gjerne at dere tar kontakt med oss. www.arendalvinterfestival.no
 

SPIS FOR 100 ARENDAL

Over 22 00 retter ble servert glade gjester i Arendal under årets Spis for 100,- . Blir det ennå flere i 2016?
Med ønske om å gi ”alle” en mulighet til å bli kjent med og nyte av byens mangfold, gikk serveringsnæring sammen for å gi unike matopplevelser en hel uke til ende via et enkelt budskap:

Ta med venner, kjente, kolleger og ”spis deg gjennom” byens utvalg av 100,- kroners retter en hel uke til ende. Arrangementet ble gjennomført med stor suksess i mars og oktober.


Bransjen og samarbeidspartnere ASKO, Agderposten og Arendal By takker alle bygjestene som ved sine besøk bidro til ”sydenstemning”, herlig atmosfære samt mange slitne servitørben og kokkearmer da over 22 000 retter forlot byens kjøkken i mars og oktober.


Ambisjonen er å gjøre Spis for 100,- til en fast årlig bytradisjon vår og høst. Er du klar for ny runde i mars 2016?
Følg Spis for 100,- på Facebook for å holde deg oppdatert på når og hvor.