Sigmund har drevet med fiske i 40 år, selv om han knapt har fylt 45. En tid drev han en fiskerestaurant med høy kvalitet. Fisket selv, leverte fangsten til et fiskemottak og kjøpte den tilbake over disk, også levende hummer. Deretter tilberedte han smakfulle maritime måltider, og serverte i sin restau-rant. Det må ha vært en tid uten fritidsproble-mer, men dessverre var fortjenesten negativ.

 

RESTAURANTDRIVEREN
Listen over yrkeskarrierer, interesse-områder og fritidsaktiviteter er lang. I 12 var Sigmund til sjøs, og seilte til slutt som styrmann. Han har vært bygningsarbeider, båtbygger og laget innredninger til puber og restauranter. I dag er Sigmund kjent som driver av fire restauranter ved Pollens Lang-brygge, og som verdsatt kokkekunstner fra Eivind Hellstrøms Masterchef-konkurranse. I restaurantdriften har han og kompanjong Jan Ove Paulsen investert «ufattelig mye tid og penger». Sammen har de en 10 års plan, og eventuelle økonomiske overskudd underveis blir reinvestert i utestedene. Virksomheten er gjeldfri, og har nå en praktisk størrelse med to kjøkken som betjener fire restauranter.

 

De har 20 personer i hele stillinger, og over 90 personer på lønningslistene. Nå jobber driverne med menyen til 2016. Det lages mat i begge kjøkken, og Sigmund og Jan Ove smaker og velger. Sigmund har til og med brukt to uker på å mure opp en ny ovn, fordi han øn-sker en spesiell smak på utvalgte retter.

 

PRØV EN BURGER – OG TENK OVER DET!

Kanskje er kjærlighet en viktig del av Sig-munds fremgang. Kjærlighet til smakfulle retter og gode råvarer, og følelsen av å glede medmennesker med utsøkte kokkefedigheter. Sportsbarens berømte burgermeny er et eksempel på kokkekunstnerens kulinariske ambisjoner: Burgermenyen er et resultat
av et halvt års planlegging. Alle detaljer er gjennomprøvd og testet: valg av kjøttyper, hvordan kjøttet blir kvernet, burgerbrød la-get av eget hvetemel, valg av ingredienser
til salat, utvikling av ulike typer dressing, variasjon av stekemetoder og steketid. Stor vekt blir lagt på gode råvarer. For å unngå
”industri smak” benyttes det beste oksekjøtt. Produsenten Prima Jæren er flinke med godt og smakfullt kjøtt.
Sigmund krever dybde og smak i kjøttet. Kun høyrygg og bog benyttes i hans burgere. Prøv en burger – og tenk over det, foreslår burgerskaperen.

 

Som friluftsmann og småviltjeger er Sigmund også svært glad i naturen.
Han fisker i innsjøer og elver, sover gjerne under åpen himmel, og har vandret i de fleste norske nasjonalparker.
Interessefeltet omfatter også store akvarier med sjeldne tropiske fiskearter, akvarier som kan oppleves i Andre Etasje. Hjertelaget er det heller ikke noe i veien med: Da to kattunger måtte omplasseres, endte begge hos Sigmund. Selvfølgelig deler de eierens interesse for fisk. 

 

STOR OMBYGGING AV CASTELLE
Sigmund vil være leder, og kaller seg ikke sjef. Arbeidsdagen er ofte fra kl. 7 til 1.30, og arbeidsopp-gavene mange og varierte. Driverne bidrar der det trengs i den daglige driften.
Samtidig vil Sigmund selv være en del av «utelivet», og setter pris på Arendals mangfold av restauranter og utesteder. Jakten på inspirasjon og nye trender er viktig. Turen går ofte til London og Barcelona for å hente nye impulser til restaurantdriften, og deler av personalet er gjerne med. Også utesteder krever oppussing og fornyelse. Nå står byens største utested, Castelle, foran en spennende «ansiktsløfting», planlagt av interiør-arkitekter som er i forkant av tidens trender.

 

Sigmunds devise er vel kjent: Utvikling eller avvikling. Sigmund velger det første.