—Det åpner dører for å studere videre. Jeg kommer til å søke på helserelaterte studier eller lærerstudier, sier Jan Christian Lauvrak (31), som har fagbrev som rørlegger og mekaniker, men ønsker å gjøre noe annet.

Etter 12 år i yrkeslivet bestemte han seg for å omskolere seg. Det var ikke så enkelt uten generell studiekompetanse. Etter en rådgivningsprat ved Folkeuniversitetet i Arendal på Myrene var han ikke i tvil. Her kunne han lett gjennomføre studier på kveldstid ved siden av jobb.

—Rådgiver Tore Oland er den beste i verden. Alle ved Folkeuniversitetet, lærere og administrasjonen har vært utrolig imøtekommende, skryter Lauvrak, som nå i år er ferdig med generell studiekompetanse og klar for nye retninger i yrkeslivet.

Bransjenorsk

Skulle, burde. Ordene kan du bytte ut med mer handlekraftige ord som skal og bør. Folkeuniversitetet er for alle. Har du lenge tenkt på at du skulle tatt en psykologiutdannelse, men valgte annerledes under studietiden, er det enkelt å gjøre noe med det nå. 50 lærere innen ulike fagområder venter på deg. Folkeuniversitetet skal være din nærmeste medspiller for livslang læring, og du trenger ikke en gang å gå ut døra hjemme for å ta en høyere universitets- eller høyskoleutdanning.Du kan også få undervisning  via klasserom eller på nett.

Helsefag

Folkeuniversitetet i Arendal har flere tilbud til mennesker som ønsker faglig påfyll, lære et nytt språk, få generell studiekompetanse eller lære seg godt norsk innenfor bransjen de jobber i. Dette tilbudet er nytt og rettet mot flerspråklige i yrkeslivet.

—Her lærer de seg faguttrykk og dette er spisset inn mot bransjen de er i, opplyser markedsansvarlig Joanna Sunnset, som er veldig godt fornøyd med det nye tilbudet.

Nytt fra høsten av blir også kurset «Helse- og oppvekstfaget, Vg1».

—Folkeuniversitetet i Arendal satser på yrkesutdanning, og dette er et tilbud til dem som har lite eller ingen arbeidserfaring innen faget. Dette kan ses på som forkurset til mange forskjellige fag, som blant annet helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, apotektekniker, fotterapeut osv., sier Sunnset.

Når frem til drømmene

—Vi vil nå frem til hver enkelt persons drømmer. Vi har som formål å fremme livslang læring og likestilling i adgang til kunnskap, innsikt og ferdigheter, sier  Sunnset, som kan tilby en faglig bredde med kurs og utdanning for alle.

Hva med et årsstudium i mellomledelse eller klasseromsundervisning i personalpsykologi?  Omtrent 500 studenter studerte ved Folkeuniversitetet i Arendal denne våren. Flere av studiene er også Lånekassefinansiert. Det mest populære faget for tiden er spesialpedagogikk. Flere som jobber i SFO, barnehage eller skole ser
nytten i å kunne mer om barn og unge med spesielle behov.

—Mange blir ofte også litt hektet på kunnskap. De kommer stadig tilbake for mer faglig påfyll, sier Sunnset, og fortsetter;

—Og de får et fantastisk faglig tilbud i Arendal