Nettavisen har over tretti tusen unike brukere, og facebooksiden likes av nærmere fem tusen. Papirutgaven av Arendals Tidende er inne i sitt ellevte år. Det er viktig at man engasjerer seg som abonnent og annonsør i lokalavisa, fastslår redaktør Grete. Arendals representant for den fjerde statsmakt er et talerør som kommenterer, kritiserer og støtter i saker som er vesentlige lokalt, og som berører folks hverdag.  Lokaldemokrati forutsetter informasjonsflyt og god kommunikasjon, og Arendals Tidende er i hverdagshendelsenes sentrum.

Stor vekt på kultur

Kulturredaktør Linda Dyrholm følger opp små og store kulturbegivenheter i Arendal. Byen har et bredt kulturliv med mange lokale aktører som det er viktig å sette fokus på. De fleste er opptatt av kultur på en eller annen måte. For Arendals Tidende er det fint å kunne bidra til å løfte lokal kultur opp og fram ved å dekke det som skjer i Arendal, enten det er kulturskolen, musikkteater, kunstutstillinger, konserter eller andre. Små lokale aktører er like viktig som større arrangører. Som lokalavis er det også viktig å formidle kulturpolitikk på et høyere plan, og kunne stille kritiske spørsmål i saker som angår kulturlivet i distriktet.

Lokalpolitikk i fokus

Journalist Esben Holm Eskeland følger offentlige beslutningsprosesser. Esben mener at det manglende kumlokket og den rasfarlige muren er like vesentlig og viktig å få vite om årsaker til og løsninger på, som nyheter på landsbasis og regionnivå. Der har lokalavisen et svært viktig fortrinn, fordi Arendals Tidende prioriterer journalistikken for leserne der de bor, sier journalisten.

Å skrive fra lokalpolitikken i Arendal er viktig fordi alt politikerne foretar seg handler om fellesskapet. Innbyggerne trenger en uavhengig lokalavis som ser de folkevalgte og administrasjonen i kortene, refererer viktig og vesentlig informasjon og stiller kritiske spørsmål på vegne av samfunnet når det er behov. Det aller beste med en lokalavis med så stort trykk på samfunnsspørsmål som i Arendals Tidende, er at leserne får mulighet til å følge med på det som er relevant, nyttig og iblant også morsomt for dem i området der de bor, uten å måtte forholde seg til mer «blanda drops» fra de større avisene, konkluderer Esben.

Helgenummer med glans

Arendals Tidende utgir to utgaver ukentlig, tirsdag og fredag, og det glansede helgemagasinet er en leseverdig bonus for avisens abonnenter. Her kan man også følge lokale «kjendiser» som har fremgang, som tromøyjenta Charlotte Kristiansen, med artistnavnet Raylee. Hun har danset seg til å bli en av favorittene på TV2s seersuksess «Skal vi danse». Lokalavisen tar gjerne imot tips om begivenheter, arrangement og hendelser i by og omland, og prioriterer god samhandling med sine lesere. Stikkord for å ta kontakt med Arendals Tidende kan også være bursdag, bryllup og baby, viktige hendelser og merkedager i menneskers liv. Alle henvendelser blir satt pris på og besvart. Journalist Tore Abrahamsen følger spesielt godt med i Arendals sportsbegivenheter, både for unge og voksne, breddeidrett og topputøvere.

Åtte inspirerte personer sørger for utgivelsen av Arendals Tidende. Sammen driver dette teamet av engasjerte og trivelige mennesker Arendals Tidende, lokalavisen som vil hele Arendals beste. Som medievitere fastslår : Det er lokalavisen som klarer seg best.

Vil du bli abonnent? Send "JA" til 40404250