Turid Ager Wick, eier av Studio Albertine:

–Det beste med å drive butikk i byen, er først og fremst nærheten til gata og kundene, frisk sjøluft, kjenne årstidene tett på kroppen, det pulserende folkelivet om sommeren, kundene som kommer igjen år etter år. Så selv om jeg i dag driver butikk andre steder, vil alltid hjerte mitt være i Arendal sentrum. Det var her jeg startet Studio Albertine, mote for ung og voksen dame i 1983, og det er her jeg føler jeg har røttene mine. Det har blitt mange gode år i sentrum, og i løpet av alle årene har jeg sett byen utvikle seg med flotte innendørs parkeringshus, lett tilgjengelig. Oppfordrer alle til å bruke den den flotte å koselige byen vår, som jeg føler er helt unik.

Jeanette Henriksson, restaurantsjef McDonald's Arendal:

–McDonald’s er jo et kjent innslag og de fleste er kjent med menyen vår. Vi er stolt av maten vi serverer. Ikke alle vet at hele 80% av produktene våre kommer fra norske leverandører. Vi begynner å få lang fartstid i Arendal, restauranten har eksistert i snart 19 år, først på Torvet og nå i Peder Thomassens gate og har idag 42 ansatte, i alle aldre og fra ulike kulturer. Mange av disse er ungdommer som har sin første jobb ved siden av skolen. Å være noens første arbeidsgiver er et stort ansvar som vi tar på alvor. I tillegg har vi også åtte medarbeidere som er hos oss i språkpraksis, noe vi har stor suksess med.

Arendal er jo en fantastisk by! På alt fra en solfylt sommerdag hvor turister og fastboende kommer for å kjøpe is, til julehandelen en vinterdag i desember med mer eller mindre snøfylte gater. Det er alltid god stemning, se bare sånn som nå med de vakre julegatene som lyser opp sentrum enda mer og innbyr til både julehandel, lunch og godt humør.

Arendal er en akkurat passe stor by, og som driver er det gøy å ha en fast kundebase og kunne ha den dialogen, i tillegg til det store tilskuddet med turister som kommer sommerstid. Ingen dag er lik i vår bransje, og vi prøver alltid å overgå kundenes forventninger og har alltid et smil på lager. Hos oss kommer det gjester i aldersgruppen 0-100, det er høyt tempo, og det er utrolig moro!

Marianne og Ståle Sørbøe, AMFI Arendal:

–Å få lov til å jobbe med kjøpesenterutvikling i en så fantastisk flott sørlandsby som Arendal er veldig spennende. Arendal byr på et tett og intimt handelssentrum, et bredt utvalg av butikker, unike spisesteder, Norges flotteste båthavn, mangfold av kultur og underholdning, en levende og aktiv by! Vi er opptatt av hverdagslykke, de unike opplevelsene du finner i en by med sjel og liv som nettopp ARENDAL!

AMFI Arendal er Aust Agders største kjøpesenter med over 70 leietakere og ligger perfekt plassert midt i Arendal By. Dette er kjøpesenteret for alle, her finner du alt du trenger og mye mer.

AMFI Arendal feirer 11 år, men det har vært kjøpesenter på denne tomten siden slutten av 1970-tallet. Vi er et senter i utvikling og etterstreber å kunne tilby kundene det beste handletilbudet og de beste handleopplevelser.

Simon Lanng, daglig leder Egon, Thon Hotels:

–Det beste ved at drive i sentrum er at de lokale er så flinke at støtte opp om hva som skjer i byen, enten det er konsert eller arrangementer. Når det er «Ta sjansen» er det alltid mye folk å se i sentrum. Det gir en fantastisk stemning!

Arendal er en utrolig flott by. Det er mange flinke folk som bidrar til å gjøre Arendal til en herlig by å drive restaurant i.

Egon Arendal har i 2017 vært i Arendal i 10 år. Dette er vi er utrolige stolte av og vi gleder oss til å feire jubileumet med byen. På Egon har vi et stort og bredt utvalg på menyen. Hvis du skal ut med familien eller venner, eller om dere er store eller små - så har vi helt sikkert en favoritt for alle og enhver. Velkommen til Egon!

Cathrine Høyesen Hall, gårdeier ”Det Rosa huset” og ”Det gamle politikammeret”:

–Vi er så heldige å eie to av Arendals eldste bygg som begge på hver sin måte representerer byens historie som stolt sjøfartsby. Særlig gjelder det ”Det Gamle Politikammeret” som ligger ved Kanalplassen i Pollen, og som har stått der det står i dag i ca. 250 år.

Vi føler vi har mye igjen for å være aksjonær i Arendal By AS, med butikkdrivere, restaurantbransjen, gårdeiere og andre bransjer som i fellesskap ønsker å skape et hyggelig å levende sentrum. Det være seg blomsterby hver sommer, julegater, sommer- og vintermarkeder, Bondens Marked m.m.

Det som gjør Arendal så spesiell er at vi er velsignet med en intim bykjerne, med en topografi som er helt unik. Et sentrum omkranset av fjellhøyder med boliger i etasjer oppover, samt en poll som et naturlig midtpunkt.

Vårt firma heter Per Hall AS. Vi driver utleievirksomhet med utleie av bolig, forretnings-, restaurant- og kontorlokaler. ”Det gamle Politikammeret” ble totalrenovert i 1975 fra å være et falleferdig bygg til slik det fremstår i dag . ”Det Rosa Huset”, som blant annet huser Heimdal Sjokolade ble overtatt og renovert rundt 1980.

I begge byggene har det vært mange ulike bransjer opp i gjennom årene. Alt fra arrest til brusfabrikk. Det er givende å være driver i Arendal!

Christopher Brekke, daglig leder Brekke Sport:

–Å drive butikk i Arendal sentrum er utrolig spennende, og i hvert fall aldri kjedelig! Det mangfoldet av mennesker, butikker og opplevelser som omkranser sentrum blir bedre og bedre for hvert år som går, med blant annet fantastiske parkeringsmuligheter og utvikling av en helt ny bydel i Barbu som eksempler. Bare tenk, det er mye som har skjedd siden rudebilstasjonen!

Vi har drevet sportsbutikk i Arendal sentrum siden 1963. Siden den gang har vi vært i kontinuerlig utvikling og er idag spesialister på ski, klubb, sko og tekstil. Vi skal være best på det vi er gode på!

 

Les flere artiker i denne utgaven: