Når du møter Rolf Erik kan du ikke la være å bli både begeistret og smittet over hans optimisme, kreativitet og store engasjement. Han bor i Grimstad sentrum, men han bor også på St. Hanshaugen i Oslo og etter hvert ser han ikke bort fra at han også må bo delvis i Arendal sentrum. Rolf Erik er en nomade mellom de stedene i verden han liker aller best.

Måtte til Arendal

Da bedriftsøkonomen var ung, var det slik at gutta i Grimstad visstnok måtte til Arendal for å finne de fineste damene. På Pollen Disco møtte han sin utkårete. Hun har vært ved hans side gjennom både jappetiden, en haug med utbyggingsprosjekter i nabobyen Grimstad og trives tydeligvis med Rolf Eriks store gjennomføringsevne til å få ting til å skje. Det kjøpes, bygges ut, utvikles og selges. Det største prosjektet hans i Arendal nå er Bankgården (tidligere Sparebanken Sørs lokaler). De spenstige tegningene og konkrete planene holdes fortsatt litt tett til brystet. Fordi ting skal skje i riktig rekkefølge. Rolf Erik er av natur både frittalende, direkte og har ingen hemmeligheter. Men, det betyr ikke at alt må på bordet før anledningen er slik den skal.

En ikke hvilken-som-helst øy

Når kjøpmannssønnen Rolf Erik brenner for noe, så er gjør han noe med det. Ideer settes ut i live, og spennvidden er stor. Apotekergården med standupshow, bygge Cafe Galleri, leilighetsprosjekter og en gang i tiden drev han en interiørbutikk. Men, ett kjøp er selve drømmekjøpet. Nemlig Knubben. Badehuset midt i Galtesund.

–Alle har et forhold til Knubben, og det eksisterer enormt mange drømmer om hvordan og hva denne øya og huset kan bli til. Det var Bjørn som elsket Knubben først, men vi kjøpte den sammen i 1989. Bjarte Hjelmeland har også i en periode vært inne på eiersiden, men nå er det jeg som eier øya og huset der alene, sier Rolf Erik.

–For en gang blir det noe der ute, men jeg vet ikke helt hva enda, smiler Rolf Erik mens han tydeligvis drømmer videre.

Ekte og tydelig

Rolf Erik fungerer best når han omgås flinke folk. Utover at Bjørn Barexstein er den viktigste kilden til Rolf Eriks Arendalspatriotisme, er det også mange
andre faktorer som spiller inn. En av hans inspirasjonskilder innen byutvikling i Arendal er byplanlegger Mike Fuller-Gee. Rolf Erik sier at han forklarer det så bra, det med at folk må bo i byen og at vi må bygge tett og høyt.

De gode ting skal skje

Å ha blitt tatt godt i mot av både politikere, næringsliv og kommunens administrasjon verdsetter Rolf Erik høyt. Han deltar i svært mange fora – og alt med et mål: å få gode ting til å skje i Arendal sentrum.

–Alt kommer jo til å skje i byen fremover, det er bare Arendalittene igjen i hele verden som har latt den kunnskapen gå i glemmeboka. Det er jo helt vilt at det er billigere å kjøpe eiendom i Arendal sentrum enn for eksempel på Eydehavn. "Å i all veæden" er det med Arendalittene som vil bo alene ute på Tromøy og sånn? Vi vil jo møte folk – det er da vi lever best, sier Rolf Erik bestemt.

Sentrum er best

–I Arendal har vi verdens beste Napoleonskaker hos Jørgensen – hver dag hele året!, konkluderer Rolf Erik. Han mener vi må forsterke de gode miljøer vi har, slik som for eksempel rundt Torvet der man finner både Drømmeplassen, lekeplassen, biblioteket og Pigene på Torvet.

Rolf Erik smiler fra øre til øre når han snakker om Grandgården.

–Det er et sjeldent fint prosjekt, avslutter arendalspatrioten fra Grimstad. I mellomtiden skal vi andre vente spent på hva som kommer til å skje i Bankgården – og etter hvert på Knubben. Det er bare å glede seg!

 

De tre smarteste grep Arendal har gjort er:

  1. å bygge rådhuset sentralt i byen
  2. at vi har kjøpesenter i sentrum
  3. usexy og usynlig, men ekstremt viktig: parkering i fjell

Hva er det smarteste Arendal kan gjøre nå?

  • Byggingen av nye Grandgården

 

Les flere artiker i denne utgaven: