Tenker nytt hver eneste dag

Sigmund og Jan Ove elsker det de holder på med. Det er deres pasjon som driver gutta videre. De både vil og må tenke nytt. Hver eneste dag.

–Hvis ikke dør både drivkraften, markedet og driftsgrunnlaget, forklarer Sigmund.

To be or not to be

På utypisk Arendalsk vis understreker Sigmund at nettopp det å tørre og ville tenke to be or not to be – utvikle eller avvikle – i alt de gjør, det gjør at både ledelsen og de ansatte tar bevisste valg. Dette har gitt gode resultater.

Involvere de ansatte

I følge de to driverne er sykefraværet ikke målbart og det er svært lite gjennomtrekk av ansatte. Ved å involvere de nærmere 100 ansatte til å legge drømmene på bordet, være med å skape de nye smakene som skal serveres, skapes det både eierskap og engasjement for alt de gjør. Ledelsen og ansatte drar stadig på inspirasjonsturer til utlandet for å smake og oppleve. For å ta med gode idéer, samhold og inspirasjon hjem til gjestene i Arendal.

Billige flybilletter hjelper

Det finnes en sammenheng mellom billige flybilletter og gode matopplevelser på hjemmebane, dersom Sigmund har rett. Da Jan Ove og Sigmund kjøpte sitt første sted sammen, Castelle, var 10 % av omsetningen mat. Resten alkohol. Nå har de klart å snu tallene, og i dag er hele 40 % mat. Sigmund har noen gode teorier på hva som også har hjulpet på veien til disse resultatene.

–Mens andre i vår bransje mener deres største konkurrenter er sofa, tv og billige flybilletter, mener jeg det er billige flybilletter som hjelper oss til å nå våre mål. På reiser opplever våre kunder gode matopplevelser og nye smaker. Dette ønsker de å oppleve her hjemme i Arendal også, og vi simpelthen elsker å kunne tilby, tilberede og servere alt det beste verden har å by på.

To be or not to be – utvikle eller avvikle, det er spørsmålet som skjerper hver eneste dag. Når du har lyst på de gode matopplevelsene, med kvalitet i høysetet og der alt er laget fra bunnen – da vet du hvor du skal gå.

 

DET SMARTESTE ARENDAL HAR GJORT

Sigmund svarer klokkeklart på de tre viktigste og smarteste grep som har skjedd i Arendal sentrum de siste 100 år:

–Politiet gjør en formidabel jobb! Jeg er svært imponert hvordan nulltoleranse for vold har blitt iverksatt i sentrum. Vold i sentrum er en gjenganger av problemtemaer i andre byer, og etter hva jeg vet har ingen andre byer i Sør Norge klart å få ned volden på en slik de har klart det i Arendal, forklarer Sigmund.

–Det andre smarte grepet Arendal har gjort er å løse parkering i fjell. Til slutt må jeg gi stående applaus til alle som har fått til at Grandgården endelig skal bli bygd om. Det er fantastisk.

HVA ER DET SMARTE ARENDAL KAN GJØRE NÅ?

–Kanaler! Se å få gravd opp kanalene, svarer duoen i kor.

–Vi er overbevist om at alt vil komme til sin rett og at kanalene er perfekt for beboere, gjester og byen. Tyholmen vil garantert blomstre opp igjen også, mener Sigmund.

 

Les flere artiker i denne utgaven: