Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Javascript disabled

You must have JavaScript enabled to utilize the full functionality of this website.

Kjære leser!

Takk for at du tar deg tid til å lese vårt magasin! Uten deg ville vi vært overflødige, uten deg hadde ikke Arendal vært det den er i dag, en levende by med en optimistisk handelsstand, spennende butikker og et framoverlent næringsliv. Uten deg, kjære leser, ville byen «ved de tvende fyr» vært en saga blott.

«Hvis du vil ha nærbutikken i morgen, bruk den i dag», er et relativt nytt begrep i vårt moderne samfunn. Det har blitt til fordi noen endelig, og heldigvis, har blitt bevisste de farene som truer våre lokale forretninger og bedrifter. Økt mobilitet og reiselyst, og ikke minst internetthandelen har de senere år gjort lokal handel mer utfordrende. I dag, hvor vi i realiteten kan bestille det meste på nettet vil våre holdninger til eget handlemønster være avgjørende for mange bransjer, som vi til nå har tatt for gitt. «Glemmer» vi dem så forsvinner de, forhåpentligvis forstår vi alvoret før det er for sent. For en by uten tradisjonelle butikker og varehandel vil utvilsomt bli en veldig annerledes by. En by som til slutt lever noen få uker i året, og i verste fall, en by som «dør».

Ingen ønsker disse scenariene, i alle fall ikke når vi får et direkte spørsmål. Men hvor bevisste er vi når det kommer til stykket? Er vi flinke nok til å støtte «kjøpmannen på hjørnet»? Eller tenker vi at han klarer seg uavhengig av våre valg?

Paradoksalt nok så er det ikke de tilreisende turistene, men dere, innbyggerne i Arendal, som kan utgjøre den store forskjellen. Få øynene opp for alt det byen har å tilby. Gi butikkene anledning til komme med et tilbud før dere bestiller varene på nettet. Vi forstår at det kan virke fristende å «spare» noen kroner med nettkjøp, men den dagen noe skjer med vaskemaskinen, klokka eller fotballskoen kan vinninga fort gå opp i den berømte spinninga.

«Det skjer i Arendal» har fra første stund ønsket å være en merkevarebygger for byen, det være seg for handelsstand, bedrifter, foreninger eller frivillighetsarbeid.Dette er syvende gang vi skryter uhemmet av det mangfoldet vi finner i Arendal. Og enda er det masse mer å trekke frem.

Men også vi er avhengige av å bli sett og verdsatt. Som butikkene er vi konkurranseutsatt og trenger støtte fra de som synes vi er verdt å ta vare på.

Derfor, la oss heie på hverandre, vise glede over andres fremganger, bevisstgjøre hverandre ved å snakke sammen, og ikke gå rundt å tro at ting går av seg selv, for det gjør det svært sjelden!

Takk for at nettopp du leser vårt magasin. Det i seg selv beviser at du er en lokalpatriot.Gjør nå teori om til praksis og kjøp det du kan i ditt nærområde. Det er ikke opp til alle andre å verne om Arendal, det er opp til deg!

Riktig god sommer og høst til dere alle!

Fredrik Brubakken
– Prosjektleder for Det Skjer i Arendal

Annonsene i magasinet Nr 7 Sommer 17