Et gratis lånekort fra Arendal bibliotek kan fort vise seg å bli sommerens smarteste investering.

I tillegg til at Arendal bibliotek tilbyr massevis av godt lesestoff, gir også lånekortet fri tilgang til komplette digitale utgaver av aviser og tidsskrifter. Aust-Agder bibliotek og kulturformidling abonnerer på Pressreader og tilbyr folkebibliotekene i fylket tilgang på denne tjenesten. Det betyr at man fritt kan boltre seg i de store avisene, kose seg med de største motemagasinene, musikktidsskriftene, samt magasiner med tema som fitness, fotografering, kunst, hobby, håndarbeid og kjæledyr. Fra hele verden. Fra over 100 land og på 60 språk. Og det uten at du må betale en krone.

Fri tilgang

Du velger selv om du vil benytte tilbudet via egen pc, nettbrett eller mobil. Du trenger bare å logge deg inn på pressreader.com eller laste ned appen når du er på biblioteket. Dermed har du tilgang i 72 timer, uansett hvor du er og den kan forlenges med ytterligere 72 timer hver gang du er innom Arendal bibliotek, eller et annet av de over 20 000 «hotspotene» verden over.  Om du allerede har skaffet deg et lånekort og pinkode kan du få tilgang til tjenesten hjemmefra ved å gå inn på arendalbibliotek.no, via «Mappami», velg «Mer», dernest «Logg inn i Pressreader».

Lånekortet gir deg også fri tilgang på et stort utvalg e-bøker. Denne tjenesten er et spleiselag mellom de to fylkeskommunene og alle kommuner og videregående skoler i begge agderfylkene.  Ved å gå inn på bibliotek24.no finner man oppskrift på hvordan man laster dem ned.

Det er trådløst nett i hele biblioteket og er du først på nett anbefales det å ta en tur innom arendalbibliotek.no. Her finner du blant annet «Kikkhullet», som gir tilgang til bibliotekets database hvor du enkelt kan finne inspirasjon og lesetips ved å benytte de ulike valgene, som mest lånt, sist innlevert, eller det nyeste som er kjøpt inn. Du finner også informasjon om bibliotekets «Sommerleskampanje», myntet mot barn for å stimulere til leseglede.

Kom når det er stengt

Er du over 16 år kan du få tilgang til det flotte biblioteket når det er stengt. Ja, her kan du komme inn hver eneste dag, mellom klokken 07.00 og 22.00.  Barnefamiliene boltrer seg og det blir stadig uttrykt stor takknemmelighet over tilbudet, som allerede benyttes av over tusen personer. Det er bare å ta kontakt.   
Huset er lekkert og rommer en rekke skatter til utlån og alt du låner kan leveres inn på et annet bibliotek, om det skulle være enklere for deg. Gratis, selvfølgelig.  Frem til 12. august kan du også se den flotte sommerutstillingen «Raet nasjonalpark slik vi ser det», av fotografene May Elin Aunli, Jarle Kvam, Tore Moi og Øystein Paulsen.