Energi, intelligens og ærlighet er karaktertrekk Jan Sigurd Otterlei verdsetter hos sine medarbeidere. Samtidig er dette egenskaper de nære omgivelser setter pris på hos Jan Sigurd, næringslivsmannen som er styreleder og drivkraft i Arendal Fotball. Jan Sigurd flyttet til Arendal i 1985 som nyutdannet sivilingeniør innen elektronikk og datateknikk ved Norges Tekniske Høgskole.  Sammen med studiekameraten Lars Øvrum etablerte han seg som bedriftsgründer på Tromøya med firmaet Otrum. Så fulgte år med intens bedriftsutvikling og arbeid, men også fotballspill for Old Boys-laget i IF Trauma. Et trivelig lokalt idrettsmiljø.

Jan Sigurd vokste selv opp med fotball, tennis og orientering i Svelvik IF, i nærheten av Drammen. Han ble en del av idrettens dugnadskultur, der alle bidrar til fellesskapet etter evne og mulighet. Jan Sigurd trente egne barn, og ble etter hvert med i styrevirksomhet i IF Trauma. En fin avveksling for næringslivsmannen, som trives med å møte folk i det tverrsnittet av samfunnet som en fotballklubb representerer. IF Trauma fikk i denne tiden et sportslig løft til toppen av tredjedivisjon.

Verdsetter frihet

Arbeid som næringslivsleder og eiendomsutvikler krever tid og energi, så Otterlei setter ekstra pris på frihet og avkobling. Tromøyboeren trives utmerket i Arendal, men reiser når muligheten byr seg eller forretningslivet krever det. Otterlei Group har produksjonsbedrifter i Litauen og Kina som må følges opp. Ellers er Marbella et yndet reisemål, og Jan Sigurd har et hus i Florida.

Hobbyer foruten hovedbeskjeftigelsen business er seiling, fotball, tennis og orientering. Jan Sigurd er en avslappet atlet, men fortsatt aktiv idrettsmann. Med base i hjemmekontoret blir det ofte lange arbeidsdager, med start i sekstiden.  Men bedriftslederen bryter gjerne opp arbeidsøkta for å ta en joggetur. Han var med i årets Færderseilas med egen havseiler, og med katamaranen Farfar II har han deltatt i en havregatta som krysset selve Atlanterhavet. Sivilstatusen er skilt. Jan Sigurd har kjæreste og voksne barn: Datteren Sirin er 27 år, og sønnene Sander 21 og Runar 23 år.

Drømmen om toppfotball

I 2010 ble Otterlei med på å etablere Arendal Fotball, et samarbeid mellom IF Trauma og Grane Arendal. Folk som var genuint opptatt av fotballsporten ble stilt spørsmålet: Går det an å samles til en toppklubb i Arendal, med elitelag på junior og seniornivå? Det ble enighet om å satse. Et bredt sammensatt styre med mye spisskompetanse ble samlet. En målrettet ledelse som fortsatt har det moro sammen. Det skal ikke være for mye alvor. Fotball er i bunn og grunn gøy, fastslår Jan Sigurd.

Selvfølgelig er det viktig å ha solid økonomisk støtte fra næringslivet som Otterlei representer: Generalsponsorene i Arendal Fotball er ADAX - blant Norges ledende på elvarme, og NORAC - verdensledende innen marine interiørsystemer. For å realisere planene Arendal Fotball og Arendal kommune har for Bjønnes stadion, har Otterlei engasjert seg i et spleiselag: Den nye Norac stadion vil i navnet markedsføre en bedrift som har hatt hovedsete i Arendal siden 70-tallet. Anlegget eies av kommunen, og kan brukes av breddeidretten.

Bli en del av noe større

– Mennesker er sosiale vesener som trives med felles opplevelser.  Det er godt å kunne bli en del av noe større. Bli en del av Arendal Fotball, en velfungerende fotballklubb, oppfordrer Jan Sigurd. Han blir selv inspirert og imponert av alle frivillige som bidrar i idrettsbevegelsen. Med litt støtte får de til mye mer. Jan Sigurd Otterlei bidrar i flere sammenheng, og mange ser han som Arendal og idrettens velgjører. Otterlei lot seg tidlig begeistre av håndballgründerne Preben Vildalen og Kjetil Øygarden, og deres ambisjoner for ØIF Arendal. Han har vært sponsor for håndballklubbens ferd til toppen av norsk elitehåndball, og til «Jenteløftet» i Grane Arendals håndballag.

Betegnelser som mesén og filantrop beskriver en person som gir av egne midler, tid og kompetanse til beste for felleskapet. Om betegnelsene passer Jan Sigurd Otterlei kan ligge åpent, men hans bidrag til samfunnsutvikling inspirerer flere. For næringslivet er det gode grunner til å bli samarbeidspartner i fotballklubben, som har visjoner utover idretten: Arendal Fotball vil prestere idrett på elitenivå, bygge Arendal som merkevare og bidra til næringsutvikling i regionen.