Sølvsmeden Georg Jensen startet opp i 1904, og var i utgangspunktet en ung og innovativ sølvsmed, før navnet hans ble en merkevare i milliardklassen. Da Jensen selv døde i 1935, ble han av The New York Times omtalt som den største sølvsmeden de sidte 300 årene. Hans arv ble videreført av sønnen, Jørgen Jensen, som hadde gått i farens fotspor og utdannet seg som sølvsmed.

Midt i smørøyet av Københavns mest prominente forstad ligger hovedkvarteret til Georg Jensen i dag, i en gammel gul teglverksbygning. I det samme bygget jobber om lag 40 håndverkere til daglig med sølv, bestikk, fat, pyntegjenstander eller noe mer funksjonelle penner. Det hundre år gamle bygget rommer en håndverkstradisjon som selges til hele verden.

Med alt fra Europeiske kongehus til den amerikanske overklassen på kundelista har Georg Jensen muligens blitt ansett som et luksusmerke. Administrerende direktør i Georg Jensen, Eva-Lotta Sjöstedt mener imidlertid at det ikke er tilfelle i dag.

Georg Jensen handler i mye større grad om arv og et skandinavisk designspråk enn luksus. Det som er unikt med skandinavisk kultur og våre verdier, er at vi ønsker å gjøre folket sterkere. Skandinavisk design er veldig inkluderende og demokratisk.

Hos Arendals Glassmagasin i gågata finner du et bredt utvalg av Georg Jensen, samt mange andre design- og merkevarer.