Nå samler Blå Kors håndball­entusiaster, folk fra nærings­livet, og inviterer oss alle med på en kjempetur. Til VM. I ­Hamburg. Fra 14.-18. desember.

– Ja, dette blir veldig spennende og utrolig morsomt, sier Arvid Solheim.

Med seg på laget, som reiseledere, har de fått den tidligere landslagsproffen Preben Vildalen og sportssjef i Vipers, Peder Langfelt. Ja, er det noe disse gutta virkelig kan, så er det håndball!  

For kun kroner 5500,- får man oppleve begge semifinalene, bronsefinalen og selvfølgelig -selveste finalen. I tillegg er reise, opphold på hotell sentralt i Hamburg m/ frokost inkludert.

En oppvekst varer livet ut

Vildalen, som har spilt 201 kamper i nasjonaldrakten, har stor respekt for den jobben Blå Kors utfører og er svært glad for å kunne bidra med sitt engasjement.

– Livet er noen ganger litt stang inn, stang ut. Det kan gå begge veier. Selv har jeg hatt venner som har havnet på kjøret, og som ikke lenger lever. Slik jeg kjenner Blå Kors så hjelper de folk som har havnet utenfor, de er ikke fordømmende, men derimot er de noen flotte medmennesker som vil hjelpe folk tilbake til sine normale liv. Det kristne ligger på en måte bak, sier han ettertenksomt, mens han understreker at dette er mennesker han virkelig trives godt sammen med.
Blå Kors driver et stort forebyggingsarbeid gjennom flere virksomheter rettet mot barn og unge.  Vildalen er også svært imponert over måten de jobber i forhold til mobbing.

Halvparten av dem som blir utsatt for mobbing sier aldri i fra til noen og  Snakkommobbing.no er en nasjonal chat-tjeneste, opprettet av organisasjonen,  hvor man er helt anonym og får chatte med fagpersoner.

Blå Kors Barnas Stasjon er en annen virksomhet som organisasjonen driver. Dette er et tiltak for småbarnsfamilier i sårbare livssituasjoner grunnet rus- og/ eller psykiske helseproblemer. Barnas Stasjon har fokus på at « En oppvekst varer livet ut.». Målet er å sikre barn god utvikling og styrke foreldrefunksjonene.

Gratis opplevelser

Alle våre tilbud er gratis, forteller markedsansvarlig, Henning Reme, som også trekker frem Blå Kors Ung, en virksomhet for dem opp til 26 år hvor man legger vekt på aktiviteter, fellesskap, integrering, informasjonsarbeid og gode opplevelser.

Og gode opplevelser blir det blir det garantert i Hamburg, ruset på skikkelig idrettsglede.

– For mange er det godt å få være på en rusfri arena, der man har trygge rammer med fokus på det sportslige. Ikke minst med tanke på hvor fint det er å dele slike opplevelser sammen med barna, presiserer Arvid Solheim.

Ønsker du å bestille billetter, eller ønsker du mer informasjon om turen, er det bare å sende en mail til: kristiansand@blakors.no