Blom er nemlig et resultat av en drøm – en drøm om å lage verdens beste mat. Ordene kommer fra innehaverne Jan Ove Paulsen og Sigmund Rose, som har lang erfaring innen restaurantbransjen. Sigmund har blant annet vært med i Hellstrøms Masterchef i 2010.

Det var i april i år at Jan Ove og Sigmund overtok nøkkelen til restauranten Blom. Sammen driver de hele fem restauranter og utesteder på Langbrygga, noe som inkluderer Castelle, Blom, Solsiden Tapas, No. 1 Sportsbar og Annen etage.

Stemningen på Blom er unik. Det er ikke plass til flere enn 50 gjester, og med tiden har stedet fått et godt navn og rykte. Det er imidlertid ikke uten grunn. Med en kokk som har samme læremester som Gordon Ramsay, har Blom alle forutsetninger for å servere nettopp verdens beste mat, og menyen består av kulinariske opplevelser fra ende til annen. Blant annet finner vi råvarer som elg, hjort og fisk, i tillegg til flere retter inspirert av det asiatiske kjøkken.

–Menyen bærer preg av det vi har tilgang på i forhold til sesong, og vi bruker så mye lokalt som mulig, sier Sigmund.

Langs Langbrygga ligger restaurantene på rekke og rad, og i Bloms uteservering er det ikke vanskelig å nyte noe godt i glasset kombinert med kulinariske opplevelser i solsteika. Man kan rett og slett si at Blom gir en smak av det gode liv – bryggelangs i hjertet av Arendal.