Det er ikke bare tidspunktet du kommer deg i seng, som betyr noe for hvor opplagt du er dagen derpå. Skal du falle inn i den dype og gode søvnen som gjør deg uthvilt, må du også ligge godt.

–Jeg går ofte rundt og er trøtt på ferie i utlandet fordi jeg sover på for harde madrasser på hotellene der, sier Egil Olsen ved Bohus.

Her i butikken får han kundene sine til sengs. Du kan ikke investere i en god natt uten å ha testet madrassen først. Du trenger ikke å være prinsessen på erten for å føle om en seng er for myk eller for hard. Det forteller ryggen deg dagen etter en natt på et underlag som ikke er tilpasset kroppen din.

Unge tåler alt

–Er du ung, kan du sove på hva som helst. Når du blir eldre, kjenner du behovet for noe bedre. En seng varer i omtrent 20 år. Det er ikke fordi den blir utslitt, for det gjør ikke en god seng, men det er fordi kroppen din har forandret seg. Da må du oppgradere, sier Egil i sengeetasjen på Bohus.

Han hjelper kunder med å finne den senga som passer best. Er det stor forskjell på paret, anbefaler han at de velger hver sin madrass slik at begge får den komforten de trenger. Er det et eldre par, eller noen med ryggproblemer, viser han frem senger med justerbar rygg eller en fotende som kan heves for vonde bein.

Mest norske

De største sengeprodusentene finner du i Norge. Her utvikles og bygges de fra bunnen av. Vi eksporterer senger til hele verden. Det er kvalitet som holder. Og madrasser som lufter ut varme og fuktighet. Dette er vitenskap. Utviklet i samarbeid med fysioterapeuter. Du tuller ikke med folks søvn.

På Bohus selger Egil senger fra 3000 kroner stykket til de som ligger på 50.000 kroner. Spekteret er stort. Her er det noe for alle. 400 kvadratmeter med møbler og nesten en hel etasje med utstilte senger.  

Alt for kunden

Har du ikke sovet godt etter en handel hos Bohus, kan du bytte senga uten problem. Det er tross alt her du tilbringer 1/3 av tiden din. Da fortjener kroppen din det beste.

Hos Bohus får du god hjelp. Serviceinnstillingen er såpass god at daglig leder, Ole Petter Larsen faktisk solgte sin egen nyinnkjøpte seng fordi kunden ikke kunne vente i seks uker på leveringen. Så da kona til Ole Petter kom hjem for å legge seg den kvelden i den nye senga, var den borte. Da ble det seks uker på gulvet. Ole Petter gjør ikke det igjen.