Det var i 2003 at Barbu fiskebutikk åpnet dørene. Ferskere sjømat finner du neppe noe annet sted, og i sortimentet finner vi alt fra steinbit og torsk, til reker og blåskjell.

– Vi har et godt utvalg i disken, og har det meste. Har vi ikke det ene har vi det andre, sier daglig leder, Eva Seljestad.

Varene kommer inn på brygga like utenfor, og i alt er det åtte trålere, samt noen garnfiskere som leverer fangsten sin her.

Med nyoppussede lokaler, fremstår butikken som lys og moderne. I tillegg til en stor ferskvaredisk, er det også god plass til en café. På menyen finner vi et godt utvalg klassikere fra sjøen. Med alt fra fiskesuppe til fish & chips på menyen er mulighetene mange, og utsikten upåklagelig.

I uteserveringen kan man nyte en kald øl fra det lokale bryggeriet i solsteika, mens man nyter en klassisk fish & chips med hjemmelagede pommes frites ved vannkanten. Da er livet godt, og man kan virkelig ikke klage. 

Området rundt Barbu har lenge vært preget av store byggeprosjekter. Nå nærmer byggeprosessen seg slutten, og om kort tid vil det bli strandpromenade helt bort til Pollen. Eva legger ikke skjul på at det har vært tøft med lengre tids bygging.

– Det var vært noen tøffe år, og etter byggingen har lokalene våre ligget litt skjult. Men vi har holdt motet oppe, og har klart oss gjennom den tøffe tiden, sier hun.

Bak disken jobber det utelukkende damer. Mange vil kanskje si at det er litt uvanlig for en fiskebutikk, men disse damene vet hva de driver med. Eva forteller at hun jobbet i en ganske annen bransje før hun startet som sommerhjelp på Barbu i 2003.

– Jeg jobbet med kosmetikk før jeg begynte her, så kontrastene er ganske store, sier hun og ler.

At de som jobber her har god kunnskap om ferskvaredisken er det liten tvil om. Liten tvil er det også om at de brenner for jobben de gjør. Med like tatoveringer på armen serverer de deilig mat laget av de ferskeste råvarene du finner, og smilet sitter alltid løst i Barbu Fiskebutikk.