– Med oppussing og utbygg er fortet nå tilgjengelig for utleie, til for eksempel kurs, teambuilding, treningsleir og selskapslokaler, forteller en tydelig stolt Rolf Josephsen, prosjektleder i Fortet SMS.

– Årets sommerfest er et supert eksempel på hva godt samarbeid kan føre til. Sammen med Frivilligsentralene i Arendal og Med Hjerte for Arendal får vi vist hvor allsidig og inkluderende stedet er; eksotiske matretter forberedt og servert av våre venner fra Somalia og Syria, kaker bakt av representanter fra voksenopplæringen og underholdning fra Steffen Jakobsen.

– Dette blir nesten som en liten verden i miniatyr, ler Rolf. Og det er nettopp det han ønsker Fortet SMS skal bli assosiert med.

– Vi mennesker er avhengige av hverandre, og det er gjensidige interesser og respekt som gjelder.

Fortet SMS er et banebrytende pilotprosjekt som har fokus på fysisk fostring og skal etablere gode verdier og holdninger for barn og unge. Dette gjelder også for unge flyktninger. De trenger å både bli aktivisert og inkludert på de arenaene som andre barn og ungdom befinner seg. -Vi skal være rause og inkluderende, men samtidig tydelige og klare.

SMS-en i navnet står for «Samhold – Mestring – Styrke», viktige bærebjelker i samarbeidet mellom Hisøy Idrettslag, Arendal Bokseklubb, Aust-Agder Idrettskrets, Kirkens Bymisjon og «Med hjerte for Arendal».

– Målgruppen vår er todelt, men essensen er den samme for begge grupper; Gjennom gode opplevelser og fine menneskemøter er målet å bygge selvtillit og trygghet for barn og ungdom.