Dette var utgangspunktet for Lisbeth Iversens eventyr for fire år siden. Hun pakket tingene sine i Bergen og vendte nesa mot Arendal. Det eneste hun visste sikkert var at hun måtte ut og finne folk. Hun googlet Arendal og fikk opp informasjon om Arendalskonferansen. Den var full. Hun sendte mail fra flyet og ba om å bli satt på venteliste for billetter. Da hun satt på flybussen til Arendal fikk hun mail som sa at de hadde fått tak i billett til henne. Og de magiske ordene «Velkommen til Arendal».

Når vi i dag møter Lisbeth er det absolutt ingen tvil om at hun har omfavnet byen. Hun har gått inn med hud og hår. Som leder i nettverket «Med Hjerte For Arendal» har hun blitt en naturlig del av bybildet.

– Jeg har brukt mye tid på å gå ute i gatene. Som utdannet arkitekt har jeg jo allerede en forkjærlighet for byrom og tomrom, men menneskene – menneskene er det aller viktigste. Jeg ser etter hvor det er folk - eller mangel på de. Jeg observerer og registrerer. Jeg ser koblinger og sammenhenger. Og jeg kommuniserer. For det er sammen med andre at de gode ideene kommer.

Lisbeth stråler om kapp med solen, og det varme smilet bekrefter at dette kommer rett fra hjertet.

– Fordelen med å være helt fersk et sted, er at det er naturlig å stille en hel haug med spørsmål. Det er helt greit å begynne på bar bakke. Min mentale øvelse hver dag er å minne meg selv på at jeg ikke har svaret på alt. Sånt blir man mye mer åpen av. Avslappet. Mottagelig.

Det er mye som har overrasket Lisbeth når det gjelder sørlendingene: - De mener selv at de er trauste og bruker mye tid på å få ting gjort. Jeg vil si at de egentlig er lett avventende på informasjon, men når det først foreligger, så skjer det ting. Jeg synes det er utrolig sterkt at jeg aldri har blitt stående alene når avgjørelsen er tatt. Du kan gjerne kalle det herlig galskap! Ta for eksempel Bankgården og Torvgata 7. Det er jammen meg ikke lenge siden vi sto og diskuterte hva i all verden vi skulle gjøre med disse lokalene, og bare se hvor fantastisk de blomstrer i dag! Det vitner om rask reaksjonsevne, og arendalittene har en suverent sterk og stolt frivillighetsmentalitet! Denne byen går inn i en utrolig spennende fase. Det er en by som dyrker og gror frem kultur mer enn struktur.

Lisbeth er lidenskapelig, genuin og ærlig. Hun er åpen, nysgjerrig og hjertelig. Lisbeth er hel ved.

–Jeg er så glad i mennesker, og jeg er så takknemlig for at Arendal har tatt imot meg med åpne armer.

Arendal bør være takknemlig for at Lisbeth Iversen slumpet til å flytte hit.