Lidenskap kommer i mange former, og for designerne Elke Tunold og Emerson Wilshier dreier det seg om å levere helhetlige grafiske løsninger. Elkemo tilbyr et bredt spekter innen merkevarebygging og visuelle kampanjer, og har høy kompetanse på det som kalles orienteringsstrategi, eller veifinning.

– Vi kan det å lese omgivelser, vi er opptatt av å gjøre opplevelsen tydelig for brukeren, og vi legger vekt på å synliggjøre kundene våre.

Partnerne kom til Arendal fra Sydney for 5 år siden og etablerte Elkemo design. Med friskt perspektiv har de i løpet av disse årene bidratt til at Arendal fremstår som engasjerende, klar og med stor personlighet. Gjennom prosjekter for kommunen samt større og mindre bedrifter lokalt, nasjonalt og internasjonalt har de opparbeidet seg en svært spennende og variert portefølje. Her finner man oppdrag som grafisk profil for TEDxArendal 2016 og 2017, fortolkningsskilt for nye Barbu Park, oversiktskart for Arendal og Grimstad kirkegårder, skilt og utsmykning for Rygge ungdomsskole i Østfold samt to demenssykehus i Porsgrunn, og en digital utstilling for Kystens Hus i Tromsø. 

– Det er aldri kjedelig, ler Elke. Formålet vårt er å skape engasjerende design, og vi ser jo hvordan prosjektene løftes med det lille ekstra.

– Arendal er en fantastisk fin by. Her kryr det av folk med brennende engasjement for byen sin, og det står vi 100% bak. Etter fire fantastiske år i Havnegården – i delt kontorlandskap og spennende samarbeid med Asplan Viak – flytter Elkemo i sommer til co-working i Torvgata 7, midt i Arendal sentrum.

– Flyttingen ble et naturlig steg for oss, vi har alltid støttet delingskulturen, og synes det som skjer i Arendal nå er utrolig spennende.