På rekordtid har Mona Hauglid slått seg opp i Arendal. Det spørs om vi ikke er vitne til oppstarten på en lysende karriere. At en fra nord kommer hit og bare ruler. Et det mulig? Ja, det er det!

– Haha, det har kanskje gått litt fort i svingene, men jeg har nok et veldig nordnorsk lynne, og jeg liker å være tilstede der det skjer, ler hun. Ja, i Torvgata 7, for eksempel. I det levende huset. Mona er med, med eget studio. Men, det er kanskje ikke helt selvfølgelig likevel. For hun er helt selvlært og legger ikke skjul på at hun lenge har drømt om å gjøre sin lidenskap om til levebrød.

– Men den overveldende responsen hadde jeg aldri turt å håpe på. Hun vet ikke hvor mange mennesker hun har tatt bilder av. Men hun vet at det er hundrevis, på det halvannet året som har gått siden hun flyttet til Arendal.

Hun har også fått mange kunder fra bedriftsmarkedet, er flink på headshots, happenings, portretter, brandings og bryllup. Men hun får også stadig oppdrag i begravelser.

–Jeg merker mer og mer at det er viktig for familiene å ta vare på disse minnene også. Og at det denne dagen er godt for en selv å slippe å ta bilder.

Det handler om å forevige minner for ettertiden. Ja, denne fotografen vet også å få fanget dem som ikke trives så godt foran kameraet.

–Jeg tror mye av dette handler om å bli kjent med folk, se hvor forskjellige vi er, og ikke minst jakte på å fange essensen i øyeblset, sier fotografen som også nylig fikk tre foto antatt i NM.

Men, det er ikke første gang denne dama slår seg opp, når hun først har slått seg ned. Forrige gang var det da hun bodde i England. Den gang var det radio som var lidenskapen. Selvfølgelig ble det til at hun fikk jobb i BBC Radio, der hun var i  fem år.

Mona Hauglid, velkommen til Arendal!