Fra spøk til alvor
Det hele begynte egentlig som en spøk, der en vennegjeng lekte med tanken på å skape et sted der de kunne «henge sammen». Og vipps! så var Lille Andevinge en realitet. Janne Jensen er en av eierne, og hun forteller at det har vært mye jobb for å få dette til. – Det er ikke til å legge skjul på at det krever sitt å drive en bar, men nettopp derfor varmer det langt inn i hjerteroten at vi, sammen med de herlige gjestene våre, har greid å skape den fantastiske atmosfæren som er på huset, sier hun og slår ut med armene, som for å prøve å omfavne hele stedet.


Janne synes det er fantastisk å kunne få lov til å bestemme litt selv hva som skal være varemerket til baren. – Vi elsker musikk, og vi ønsker å bygge en sterk kultur for live-musikk. Jeg synes vi har greid å markere oss svært bra, og det har blitt noe som har gjort oss kjent, ikke bare i Arendal, men også utenfor byens grenser. Og nettopp den gode stemningen og ­live-musikken er det som møter deg når du kommer inn i lokalet. I tillegg får du smilende fjes, ansatte som hilser hjertelig på gjestene idet de kommer inn døren og nye kontakter som knyttes på tvers av bardisken.

Latteren runger gjennom lokalet, og terskelen for å snakke med naboen på barstolen er lav. Stedet fylles opp med gjester, og gjensynsgleden er stor hos mange. For Janne er det dette det dreier seg om. Dette som er grunnen til at hun elsker det hun gjør. – Det er så fantastisk å kunne bidra til noe positivt i den flotte byen vår, sier hun og blir litt rørt av synet hun er vitne til.  Alle eierne av baren jobber egentlig med helt andre ting til vanlig, så det å få lov til å drive et samlingssted som hobby er en drøm. – Dette er en drøm det har vært verd å satse på. Og vi satser på et heidundrende år til, avslutter Janne med et stort smil i det hun finner veien tilbake bak bardisken.