Kom helt fra Stavanger
Siden 2002 har dette vært et treffsted for både hisøyfolk og byfolk enten det er jazzklubb, store konserter, Vika-revy eller bare en vanlig fredagskveld. Når det er bryggefest, valfarter folk hit fra alle kanter, og det er nesten ikke plass på brygga i Vika når deLillos eller Morten Abel har vært her. På den store Bryggefesten i sommer kommer Major Trouble og rock/punk-bandet Oslo Ess for å lage enda mer liv.

For enkelte Hisøyfolk er en liten snartur innom Moringen fredagskveld så viktig å få med seg, at de finner på en unnskyldning til kona og barna om at de bare skal innom naboen for å låne noe verktøy. Her er det alt fra 10 til 80 besøkende en kveld, og det hender at folk kommer langveisfra for et glass Nøgne Ø.
– Ja, det har vært en gjeng som tok toget fra Stavanger for å komme hit, og som tok nattoget tilbake igjen, sier Knut Fonneløp Storhaug og ler.
Han er Moringens far og en av de seks medeierne i puben.

Blir kjent med naboen
– Da jeg flyttet tilbake til Hisøy, så jeg at mange savnet et lokalt tilholdssted. Hisøy og Kolbjørnsvik fortjente å få et sånt lokale, og vi ser at puben har blitt utrolig viktig for folk, sier Knut, som er født og oppvokst på øya. Han trives godt her – mye på grunn av det tette og gode miljøet. 

– Og så er det jo unikt at innflyttere til Hisøy bare kan ta seg en tur på puben for å bli kjent med folk, sier han.