Ska mi ta en tur rondt elva?
Nidelva må være den eneste elva i landet du sier at du kjører i båt rundt, og ikke opp eller ned. Å ta seg en tur rundt elva, eller elva rundt, er egentlig en tur rundt Hisøy.
Men arendalitter er ikke de første til å forandre på et uttrykk andre mener er språklig feil.
Både sjøveien og med bil

Thomas Edvardsen på Nidelv Brygge og camping bryr seg ikke om du kjører rundt, opp eller ned. Bare du tar et stopp innom brygga hans, er han fornøyd.
– Her er det mye folk hele sommeren. Folk kommer både sjøveien og med bil, sier Edvardsen, som har drevet restauranten Nidelv Brygge med suksess fra dag en i 16 år.
Like ved der broen går fra øy til fastland, ligger brygga som serverer deg mat og drikke ved elvebredden. Prøver du restauranten, skjønner du fort at dette er langt mer enn en vanlig campingplass. Men så er det jo også restauranten kokken Thomas startet med til stor suksess fra dag én.
Kvalitetsmat


Thomas, som er kokk, har i alle år vært opptatt av kvalitet på det han serverer. Dette er langt fra campingmat, men gode råvarer og smaksrike gourmetretter. Her kan du sitte og se på båtene som kommer og går, mens du koser deg med noe fra grillbuffeten eller fra menyen. Et søk på Tripadvisor viser at gjestene er fornøyde:
“Som alltid fantastisk mat i morsomme omgivelser ved elven. Kom sjøveien. Bufeen er slik bufe skal være: masse god mat. Ikke tenkt danskebåten, tenk overdådig grillselskap.”


Overtok campingdriften
I år overtok Thomas også campingdriften, og har ingen planer om å ligge på latsiden. Han har allerede planer for å utvikle stedet, kanskje med kulturarrangementer her ved elvebredden. Fra 1. april til slutten av september er det mye å gjøre, med gjester både fra Tyskland, Nederland og Norge. Restauranten er åpen fra påske, eller før, dersom det er fint vær. Besøkstallene viser 10-15 prosent økning for hvert år. Nytt i år er en sofalounge på brygga, rett foran partyteltet som har plass til 75 i dårlig vær, og 100 ved fint vær. Her kan han diske opp både ved lukkede selskap og for vanlige restaurantgjester.Ellers serverer han både frokost, lunsj, middag, kaffe og drinker, i tillegg til å drive takeaway, catering og hovmestertjeneste. Noe tyder på at denne mannen ikke sitter så ofte og dingler med beina på bryggekanten. Det overlater han til gjestene.