Jeg synes mange næringslokaler skal ha mer dekorering og fokus på det vakre, sier Randi Lauvdal og fikser litt på en blomsterinstallasjon hjemme hos en kunde som ofte inviterer henne til å ta seg av dekoren.
Blomster blir til fargerike kunstverk når blomsterdekoratør Randi får boltre seg fritt. På Drømmeplassen i sentrum kan du se noe av det hun lager, og dette vil stadig være i forandring. Snart er noen av spisestedene på Langbrygga også dekorert.

Kunstig blomsterkunst
I det siste har Randi også begynt med kunstige blomster. Fordelen er at blomsterverkene ikke visner.
– Mange næringslokaler har kunstverk laget med uekte blomster. På den måten kan en omgi seg med vakre ting hele tiden, samtidig som det også er støyreduserende. Så kan du heller supplere med ekte blomster ved anledninger, sier hun og tar opp en gullfarget, uekte bregne.

Blomster og pedagogikk
Mange kjenner sikkert Randi fra Nyli Blomsterhjørnet i sentrum, hvor hun var daglig - og kreativ leder. I 2017, da hun var ferdig utdannet blomsterdekoratør, bestemte hun seg for å drive med arrangement og spesialdesign innen blomster, og kombinere det med lidenskap for arbeid med barn og unge som konsulent i Bufetat. Ofte går hun rett fra jobb i Bufetat og hjem i verkstedet til blomsterbestillingene som venter. Eller til en kunde som skal ha dekorert hjemme eller i bedriften. Ren avkobling, synes Randi.
– Jeg gjør det gøyeste jeg vet. Jeg får ha hobbyen min med meg i arbeidet.

Blomsterverksted i kjelleren
Randi er 3.generasjon innen blomster. Hun vokste opp i Blomstergården til moren, som startet bedriften i kjelleren. Randi gjorde det samme. Da den etterlengtede kjellerstua sto ferdig hjemme i huset, var gulvet plutselig fylt opp av bøtter med peoner, roser og tulipaner. Det gamle skapet i hjørnet ble fylt av silkepapir og bestillingskort, og på det gamle pianoet lå bestillingslappene utover. Kjellerstua til familien ble det aldri noe av. Derimot ble det en fargerik Blomsterbutikk i Åsenveien 2, tvers over veien for Barbu kirke.

Til alle livets turer
Her binder Randi blomster til alle livets opp – og nedturer. Buketter, kranser, oppsatser eller installasjoner. Til sommerfesten, dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Eller om du bare har lyst til å overraske din kjære. Bestillingene tikker inn både på Facebook, Instagram, SMS, mail og telefon etter at hun har postet et fint bilde av en vakker bukett.
Hun holder også kurs for den som måtte ønske å bruke hendene til noe annet enn å taste på et tastatur.
– Det finnes mange kreative der ute som sitter foran en PC hele dagen. Da er det fint å komme til et sted hvor du får lov til å gjøre noe annet med hendene, sier Randi.
– I tillegg kan vi bli bedre i vår kultur til å omgi oss med noe som lukter godt og er vakkert å se på.